Ilmalämpöpumppu ottaa lämpöenergiaa ulkoilmasta sisälle tai poistaa lämpöä sisätiloista ulos. Pumpun toiminta perustuu kylmäaineen kierrättämiseen ja kompressorin tekemään lämmönsiirtoon.
Perinteiset lämmitysjärjestelmät perustuvat polttoaineiden hyödyntämiseen. Ilmalämpöpumppu taas hyödyntää ympäristöstä saatavaa lämpöenergiaa. Perinteiseen lämmitykseen verrattuna pumppu on siis huomattavan ympäristöystävällinen.
Nykyaikaiset ilmalämpöpumput toimivat myös Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa, sekä paukkupakkasilla että kesähelteillä. Kaikki myymämme pumppumallit on suunniteltu ja testattu pohjoiseen ilmastoon soveltuviksi.
Kyllä, ilmalämpöpumpusta on hyötyä kaikkina vuodenaikoina, koska se toimii sekä lämmönlähteenä että viilentimenä.
Säästöt vaihtelevat kiinteistön päälämmitysmuodon, laitteen mallin ja käytön perusteella. Parhaimmillaan energiakustannuksissa voidaan kuitenkin säästää satoja euroja vuodessa.
Parhaan toiminnan takaamiseksi ilmalämpöpumppu tulisi tarkastaa ja huoltaa 2-4 vuoden välein.
Sisäyksikön suodattimet tulisi puhdistaa kahden viikon välein.
Ulkoyksiköstä pisaroiva vesi on täysin normaali osa laitteen toimintaa. Myös sisäyksikön ajoittainen naksuminen kuuluu asiaan.
Aurinkopaneelit keräävät auringonvaloa ja muuttavat sen sähköenergiaksi. Aurinkosähköjärjestelmään kuuluva invertteri taas muuntaa tuotetun tasavirtasähkön vaihtovirraksi, jota voidaan hyödyntää käyttösähkönä.
Paneelien määrä riippuu sähköntarpeestasi ja auringonvalon määrästä. Suunnittelemme aurinkosähköjärjestelmän aina tarpeidesi mukaiseksi.
Aurinkosähköjärjestelmällä saadaan huomattavia säästöjä sähkölaskuun, jopa 500 euroa vuodessa. Lisäetua tuo ylijäämäsähkön myyminen sähköverkkoon. Tarkat lukemat riippuvat aurinkosähköjärjestelmän koosta, sähkönkulutuksestasi sekä järjestelmän sijainnista.
Aurinkosähköjärjestelmät on suunniteltu kestämään vähintään 25 vuotta, mutta hyvällä huollolla ne toimivat pidemmänkin aikaa.
Säännölliset tarkastukset ja puhdistukset varmistavat aurinkosähköjärjestelmän moitteettoman toiminnan. Useimmiten esimerkiksi invertteri pitää vaihtaa kertaalleen järjestelmän elinkaaren aikana.
Kyllä, mutta talvikaudella ja pilvisinä päivinä tuotto on vähäisempää.